Gratis bezorging vanaf 10,-

Spellen op rubber tegels

Sorteer op
Foto-tabel | Lijst

9 Artikelen

vloerspel behendigheidsspel voor buiten
1.129,00 933,06
Leverdatum berekenen...
buitenspel erger je niet
2.995,00 2.475,21
Leverdatum berekenen...
giga behendigheidsspel voor buiten
1.069,00 883,47
Leverdatum berekenen...
XXL behendigheidsspel
999,00 825,62
Leverdatum berekenen...
  • Veilig betalen
  • Snelle levering
  • 14 dagen bedenktermijn
reuze bordspel
2.779,00 2.296,69
Leverdatum berekenen...
vloerspel bordspel levensgroot
2.879,00 2.379,34
Leverdatum berekenen...
groot schaakspel
1.499,00 1.238,84
Leverdatum berekenen...
reuze schaakspel
1.399,00 1.156,20
Leverdatum berekenen...
  • Veilig betalen
  • Snelle levering
  • 14 dagen bedenktermijn
XXL schaakspel
1.449,00 1.197,52
Leverdatum berekenen...

Voor urenlang speelplezier in de buitenlucht zijn onze levensgrote spellen de perfecte oplossing. Deze XL vloerspellen op rubber tegels zijn geschikt voor jong en oud en toepasbaar op veel verschillende locaties. Denk aan scholen, parken, gemeentes en pleinen.

Ons assortiment buitenspellen bestaat uit 3 varianten. Al deze spellen zijn leverbaar met verschillende diktes rubber tegels, en zijn uitbreidbaar met opties zoals dobbelstenen en schaakstukken.

Breed toepasbaar
De reuze formaat spellen op rubber tegels lenen zich voor oneindig veel toepassingen. Het is een mooi initiatief voor scholen, gemeentes en overheden. Plaats ze bijvoorbeeld op speelplaatsen, in parken of op pleinen. Het plaatsen op dergelijke openbare plekken moedigt mensen aan om meer naar buiten te gaan. Zo komt men weer vaker in de frisse buitenlucht en worden sociale contacten opgebouwd en onderhouden. Of zet de giga formaat spellen in bij gelegenheden zoals bevrijdingsdag, burendag of pinksteren. Maar ook voor schoolpleinen is het een ideaal hulpmiddel om kinderen spelenderwijs te leren. En wat dacht u van uw eigen achtertuin? Maak er een gezellige familie aangelegenheid van of gebruik de spellen tijdens feesten en partijen.

Omdat de buitenspellen van groot formaat zijn, zijn ze bij uitstek geschikt om in grote teams te spelen. In plaats van met kunststof speelstukken, kan men ook spelen met levende pionnen en schaakstukken. Dat maakt het spel nog interactiever.

Uitbreidbaar met opties
Pionnen en dobbelstenen
Bij het 'kind erger je niet' vloerspel kunt u optioneel grote gekleurde kunststof pionnen en dobbelstenen aanschaffen. De set bestaat uit 16 pionnen en 4 dobbelstenen in de kleuren rood, groen, bauw en geel. De forse pionnen zijn licht in gewicht en dus makkelijk te verplaatsen. De dobbelstenen kunnen ook als stoel gebruikt worden.

Schaakstukken
Bij het Schaakspel / Damspel kunt u optioneel een set kunststof schaakstukken aanschaffen. De set bestaat uit 32 stukken waarvan 16 wit en 16 zwart. Ook deze lichtgewicht schaakstukken van +/- 65 cm hoog zijn makkelijk te verplaatsen.

Rand
Het is aan te raden om de rubber tegels 'verzonken' te leggen zodat er geen hoogteverschil met het omliggende gebied is. Wilt u de tegels toch een niveau hoger leggen, dan kunt u een schuin aflopende rand bij bestellen. De schuine rand voorkomt vallen en struikelen door een te groot hoogte verschil. Deze rubber rand bestaat uit schuin aflopende tegels van 75 x 25 cm en 45 mm dik en is alleen geschikt voor de tegels met een dikte van 45 millimeter.

Hoge kwaliteit

De tegels van de XXL spellen zijn vervaardigd uit kwalitatief hoogwaardig rubber dat jaren lang mee gaat. Het rubber is weerbestendig, vocht doorlatend, kleurecht en schokabsorberend. De effen zwarte tegels zijn vervaardigd uit SBR rubber, alle overige kleuren uit EPDM rubber.

Afhankelijk van de dikte hebben de tegels de volgende maximale valhoogte (HIC waarde):

  • 25 mm: -
  • 35 mm: 1,1 m
  • 45 mm: 1,5 m

Het plaatsen van de spellen op rubber tegels
Installeren van de buitenspellen op rubber tegels is vrij eenvoudig en kan binnen enkele uren gedaan worden. Plaats de tegels op een stevige harde ondergrond zoals stoeptegels, beton of speciaal gronddoek. Leg de tegels bij voorkeur verzonken in een stoep. Het leggen op zand wordt afgeraden vanwege mogelijke verzakking en de groei van onkruid.

Hoewel de rubber tegels los op de ondergrond gelegd kunnen worden, is het verstandiger om ze met de ondergrond te verlijmen. Zo voorkomt u dat ze verschuiven of dat ze aan vandalisme onderhevig worden op openbare plekken. Gebruik een geschikte kit om de tegels met de ondergrond te verlijmen, en laat voldoende droogtijd tussen het lijmen en het eerste gebruik. Verlijm eventueel ook de tegels onderling voor een nog stevigere verbinding. Nadeel daarvan is wel dat het 'definitief' is en dat u niet meer zomaar 1 tegel kunt vervangen.