•  Gratis verzending vanaf €10,-
  •  Veilig betalen
  •  Snelle levering
  •  14 dagen bedenktermijn
 

Veilig winkelen heeft bij ons de hoogste prioriteit.

 

Klantenservice per e-mail of telefonisch.

 

Besteld vóór 17.00u, volgende werkdag in huis.

 

Bedenktermijn van 14 dagen.


Speelplaatstegels

Foto-tabel Lijst

Van hoog naar laag sorteren

36 artikel(en)


Foto-tabel Lijst

Van hoog naar laag sorteren

36 artikel(en)

Ons ruime assortiment speelplaatstegels leent zich perfect voor een speelplaats, speelplein of voor rondom een speeltoestel in uw eigen tuin. Speelplaatstegels maken spelen op speeltoestellen direct een stuk veiliger omdat ze een eventuele val breken. Het assortiment bestaat uit verschillende diktes en kleuren. Elke dikte heeft zijn eigen HIC waarde (maximale valhoogte). Hoe dikker de tegel hoe meer bescherming deze biedt. Alle speelplaatstegels zijn Tüv gecertificeerd.

speelplaatstegels

Rubber tegels bieden een duurzame ondergrond
Onze rubber speelplaatstegels worden vervaardigd uit gerecycled rubber van autobanden. Dit resulteert in een slijtvast materiaal dat jaren lang mee gaat. De tegels zijn schokabsorberend, weer- en windbestendig en hebben een goede anti-slip werking.

Rubber tegels zijn onderhoudsvriendelijk
Onze rubber speelplaatstegels zijn volledige onderhoudsvrij. De tegels hebben een drainerende werking waardoor het meeste vuil bij een regenbui zal wegspoelen. Overig zand of vuil kunt u eenvoudig van de tegels verwijderen met een bezem.

Keuze uit diverse varianten
Ons assortiment bestaat uit 3 verschillende varianten rubber tegels. Zo hebben we standaard rubber tegels die eenvoudig onderling te verlijmen zijn, maar ook puzzeltegels die u in elkaar kunt klikken. Daarnaast is er ook keuze uit tegels met pen- en gat verbinding. Deze worden onderling met kunststof pennen verbonden waardoor er een stevige verbinding ontstaat.

Tips voor het op maat maken en verlijmen van rubber tegels
De rubber tegels zijn eenvoudig op maat te snijden met een stanleymes. Ook is het mogelijk de tegels te zagen. Met een decoupeerzaag is het mogelijk patronen uit te zagen. TIP: Als u uw mes natmaakt, bevordert dit het snijden. Met kit zijn de rubber tegels onderling te verlijmen (of op de ondergrond). Gebruik een kit die geschikt is voor rubber. Om de rubber tegels aan elkaar te plakken, kunt u de zijkanten van de tegels van een laagje lijm voorzien.

Maximale valhoogte
Deze rubber tegels hebben een HIC waarde van 0,7 tot wel 3,1 meter, afhankelijk van de dikte van de tegel. De HIC waarde is de maximaal geteste valhoogte van een speeltoestel waarbij het risico op letsel van een val aanvaardbaar wordt geacht. Gebruik onderstaand overzicht om de juiste dikte tegel te kiezen:

Dikte tegel Maximale valhoogte
35 mm 1,3 m
40 mm 1,3 m
45 mm 1,5 m
50 mm 1,6 m
55 mm 1,9 m
70 mm 2,2 m
85 mm 2,5 m
90 mm 2,8 m
100 mm 3,1 m