trustpilot-star trustpilot-star trustpilot-star trustpilot-star trustpilot-star
trustpilot-star trustpilot-star trustpilot-star trustpilot-star trustpilot-star
4,62
Zeer goed
Gratis bezorging vanaf 10,-

Rubber klinkers

Sorteer op
Foto-tabel | Lijst

3 Artikelen

rubber klinker groen 43 mm
1,85 1,53
Leverdatum berekenen...
rubber-klinker-rood-43mm
1,85 1,53
Leverdatum berekenen...
rubber klinker zwart 43mm
1,85 1,53
Leverdatum berekenen...

Ons assortiment rubber klinkers bestaat uit de kleuren zwart, rood en groen met een afmeting van 200 x 160 x 43 mm. Rubber klinkers zijn een goedkope oplossing om uw ruimte te voorzien van een duurzame en onderhoudsvriendelijke vloer. De klinker heeft een H-profiel, is zeer slijtvast, heeft een dempende werking en een bijzonder goede grip. Met een dikte van 43 mm biedt de H-klinker isolatie, bescherming bij vallen en voelt hij tevens zeer aangenaam aan. Hierdoor leent de rubber klinker zich perfect voor zware belasting. Bijvoorbeeld voor vee of andere landbouw toepassingen, voor bescherming in fitnesscentra en rondom speeltoestellen. Het meest populair is de rubber klinker onder paardenliefhebbers vanwege de multifunctionaliteit in bijvoorbeeld stallen en maneges.

Kostenbesparend
De rubber klinker is door de harde persing bijzonder stevig, maar met 1,2kg per stuk toch zeer licht van gewicht. Samen met de lange levensduur (veel installaties liggen er na 20 jaar nog prachtig bij) maakt dit de rubber klinker zeer gebruiksvriendelijk en ook nog eens kostenbesparend.

Valhoogte
Deze rubber klinker heeft een HIC waarde op beton van 1,4 meter. Dit is de maximale valhoogte van waarbij het risico van een val aanvaardbaar wordt geacht. Met een ondergrond van rubber klinkers bent u verzekerd van een veilige, kindvriendelijke omgeving.

Rubber klinkers (op maat) leggen
Op een harde ondergrond zoals asfalt of beton kunnen rubber klinkers probleemloos gelegd worden. Per vierkante meter (m2) heeft u 36 rubberen klinkers nodig. Door het H-profiel heeft de rubber klinker een perfecte pasvorm en legt u ze als een puzzel strak in elkaar. Indien nodig kunt u ze gemakkelijk op maat snijden. Dat gaat het beste met een stanleymes of decoupeerzaag.

TIP: Als u uw mes natmaakt, vermindert de glijweerstand en bevordert dit het snijden

Lijmen van de rubber klinkers
De rubber klinkers kunnen rechtstreeks op een vlakke ondergrond verlijmd worden met kit. Hiervoor vindt u bij Rubbermatten24 geschikte kit, speciaal voor het verlijmen van rubber. Bij verlijming aan de ondergrond dient er tenminste 10 cm van de randen af worden gelijmd, aangevuld met een plaatselijke verlijming in het midden. Volledige verlijming geniet de voorkeur.

Onderhoudsvriendelijk
Onze rubber klinkers zijn nagenoeg vrij van onderhoud. Eventueel zijn de klinkers simpel en snel schoon te maken met een bezem of hoge druk reiniger. Ze zijn waterdoorlatend en hierdoor is het oppervlak snel droog en krijgen algen geen kans zich te hechten.

Weer- en windbestendig
De H-klinkers hebben bij zowel hoge als lage temperaturen een isolerende werking. Ze zijn weer- en windbestendig en zullen niet barsten bij koud of warm weer tussen -40°C en +80°C.  De rubber klinker is bestand tegen zwakke zuren en logen en voorwaardelijk bestand tegen oliën.

Ideale ondergrond voor paarden
Rubber heeft van nature een stroef oppervlak, de open structuur van de klinkers versterkt deze werking zelfs. Hierdoor levert de rubber H-klinker u in zowel natte als droge omstandigheden een uitstekende antislipvloer op. Ook zorgen ze voor een verlaging van stofniveau waardoor ze bijdragen aan en verbeterde hygiëne in bijvoorbeeld paardenstallen en maneges. De schokabsorberende rubber klinkers bieden een comfortabel oppervlak voor paarden, die ook bijzonder kalm blijven op deze dikke en veerkrachtige ondergrond. Daarnaast heeft de rubber klinker een sterk geluidsabsorberende werking en vermindert dit geluidsoverlast in de stal aanzienlijk. Ten slotte heeft het plaveisel van rubber klinkers een rustgevend effect en een prachtige professionele uitstraling.