...
Kopers-bescherming
Uitstekend
4.64/5.00
Laden...

Welke terrastegels

Terrastegels zijn er in vele soorten en maten. Omdat wij enkel rubber terrastegels aanbieden, focussen wij in dit artikel op die productgroep.

Binnen rubber terrastegels zijn er diverse keuzes te maken. Denk aan de vorm van de tegel, de dikte van de tegel en de kleur. Om je te helpen kiezen, lichten wij de belangrijkste verschillen hieronder toe.

Bekijk al onze rubber terrastegels

Welk type terrastegel

Ben je op zoek naar rubber terras tegels, bepaal dan eerst welke vorm je voorkeur heeft. Zo zijn er vierkante tegels, tegels met puzzelsysteem en rubber klinkers die de look van een stenen vloer hebben. De vorm van de tegel is allesbepalend voor de uiteindelijke uitstraling van de vloer.

Elke vorm rubber tegel heeft zijn eigen voordelen. Kies je voor een vierkante tegel, dan krijg je een look die zo dicht mogelijk in de buurt van een stenen tegelvloer komt. Daarentegen bieden kliktegels een sterke verbinding waardoor het niet nodig is de vloer te verlijmen of strak in te sluiten. Tot slot bootsen rubber klinkers het uiterlijk van een straattegel na. Dankzij het H-profiel blijven ze goed op hun plek liggen. Meer informatie over het leggen van terrastegels lees je hier.

Welke dikte rubber terrastegel

Rubber tegels zijn verkrijgbaar in diverse diktes. Variërend van enkele millimeters, tot ruim 10 centimeter. In de meeste gevallen wordt gekozen voor rubber tegels van +/- 20 á 25 mm. Dat is voldoende om een flexibele, zachte en toch uiterst stevige ondergrond te bieden. Bijkomend voordeel is dat de tegels met een beperkte dikte niet zo zwaar zijn, en dus makkelijk hanteerbaar. Verder komt een laag gewicht goed van pas als je de tegels wilt gebruiken op een dakterras of balkon.

Worden de terrastegels tevens gebruikt als speelplaatstegels? Dan is het verstandig om te kiezen voor een dikkere tegel. Vanaf een dikte van 30 mm kan een valhoogte (HIC-waarde) van 100 cm gegarandeerd worden. Hoe dikker de tegel, hoe beter de dempende werking. Een tegel van 110 mm kan een valhoogte tot 310 cm garanderen.

Rubber tegels kopen? Bekijk ons gehele assortiment rubber terrastegels.

Meer hulp nodig bij het kiezen van een rubber vloer? Bekijk onze keuzehulp pagina eens.