...
Kopers-bescherming
Uitstekend
4.64/5.00
Laden...

Soorten rubber vloer

Je ziet rubber vloeren vaker dan je zou verwachten. Dat is te danken aan de veelzijdige toepassing. Denk aan speelplaatsen, terrassen, winkels, horeca en sportscholen. Maar ook in huis wordt weleens gebruik gemaakt van een rubber vloer.

Rubber vloertegels

Rubber vloeren zijn er in vele soorten en maten. Daarvan zijn rubber tegels een bekende uitvoering. Rubber vloertegels bestaan in diverse diktes en uitvoeringen. Zo zijn er vierkante tegels, puzzel tegels en tegels met een toplaag van kunstgras. Elk type rubber vloertegel bestaat in meerdere diktes. Afhankelijk van de toepassing, kun je kiezen voor een dunne of juist dikke tegel. Zo is een terrastegel met een dikte van 20 mm ruim voldoende. Terwijl je voor een speelplaats met hoge speeltoestellen al snel een tegel van minimaal 55 mm dik nodig hebt.

Weten hoe je rubber tegels moet leggen? Of zoek je meer informatie over rubber speelplaatstegels? Bekijk dan onze keuzehulp pagina voor rubber vloeren eens.

Sportvloer / fitness vloer

De vloer in sportscholen en fitness centra is meestal bedekt met rubber. Dat komt door de uitstekende dempende eigenschappen van het materiaal. Niet alleen trillingen, ook schokken en geluid worden gedempt. Dankzij een rubber sportvloer geniet je o.a. van:

  • Een betere akoestiek
  • Meer stabiliteit
  • Minder belasting van spieren en gewrichten
  • Een aangenamer klimaat

Bekijk al onze rubber sportvloeren en fitness vloeren.

Gerecyclede rubber vloer

Een rubber vloer bestaat altijd (groten)deels uit gerecycled rubber van autobanden. Dit verschilt per type rubber. Zo zijn de meeste rubber tegels gemaakt van SBR rubber, wat met name uit gerecyclede autobanden bestaat. Daarentegen bestaat EPDM voor een groot deel uit natuurlijk rubber.

Rubber vloer woonkamer

Rubber is niet het meest voor de hand liggende materiaal als het om vloerbedekking voor de woonkamer gaat. Ten eerste is de uitstraling niet zo huiselijk, en rubber heeft vaak een vrij sterke geur. Toch zijn er diverse toepassingen te bedenken waarbij rubber goed van pas komt in huis. Denk aan geluiddemping onder apparatuur, trillingsdemping of antislip toepassingen.

Rubber vloer horeca

In de horeca komt een rubber vloer goed van pas. Vaak is de vloer daar glad door drank- en etensresten. Rubber heeft perfecte antislip eigenschappen waardoor uitglijden en vallen wordt voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan een rubber ringmat achter de bar. De open structuur laat vocht goed door waardoor het oppervlak droog en dus veilig blijft.

Rubber plaat

Rubber platen worden veelal gebruikt voor industriële toepassing. Denk aan geluiddemping, schokabsorbtie, dichting, isolatie en bescherming. Rubberplaat is verkrijgbaar in diverse soorten en maten. De bekendste soorten zijn SBR, EPDM en NBR en siliconen rubber. Deze rubbersoorten worden veel gebruikt in de scheepvaart, auto-industrie en bouw.

Rubber vloer prijs

Rubber vloeren zijn er in vele soorten en maten. Aan elk type vloer hangt een ander prijskaartje. Dit is mede afhankelijk van het soort rubber en de dikte van het rubber. Zelfs tussen 2 soortgelijke stukken rubber bestaan er nog kwaliteitsverschillen die invloed hebben op de prijs. Zo zijn er beschermmatten in standaard en in premium kwaliteit. Maar ook rubber ringmatten zijn er in normale en extra sterke kwaliteit.

Meer hulp nodig bij het kiezen van een rubber vloer? Bekijk onze keuzehulp pagina eens.