...
Kopers-bescherming
Uitstekend
4.64/5.00
Laden...

Hoe rubber tegels leggen?

Rubber tegels leggen is een relatief eenvoudig klusje wat je met enkele tips prima zelf kunt. Als je rekening houdt met onderstaand advies, leg je in een handomdraai een professionele rubber tegelvloer.

Bekijk al onze rubber tegels

Stappenplan rubber tegels leggen

  1. Zorg voor een harde en gladde ondergrond. Dat kan bijvoorbeeld beton, gedrild zand of een bestaande tegelvloer zijn. Hoe egaler en stabieler de ondervloer, hoe netter het eindresultaat zal zijn.
  2. Wil je de tegels in een halfsteensverband leggen, dan moet je starten met halve tegels. Je kunt rubber tegels op maat maken met een scherp stanleymes of een zaag. Uiteraard kun je dit ook toepassen bij de laatste rij tegels.
  3. Maak je gebruik van tegels zonder puzzelsysteem of pen-/gat verbinding en wil je de tegels niet onderling verlijmen, gebruik dan opsluitbanden om verschuiven te voorkomen. Wij raden af om tegels los te leggen.
  4. Om rubber tegels vast te lijmen aan elkaar of aan de ondergrond, kun je gebruik maken van Polymeerkit. Om optimale hechting te garanderen, doe je dit niet bij extreem hoge of lage temperaturen en niet bij vochtig weer. De ideale verwerkingstemperatuur is +/- 20 graden Celsius. De tegels hebben dan minimaal last van krimp of uitzetten. Het voorjaar of najaar zijn dus de ideale periode om je terras aan te pakken.
  5. Rubber puzzeltegels of tegels met pen- en gat verbinding bieden een stevige verbinding, maar zijn ook eenvoudig weer los te koppelen. Zo kun je ze verplaatsen en indien gewenst hergebruiken.

Rubber tegels kopen? Bekijk ons gehele assortiment rubber tegels.

Meer hulp nodig bij het kiezen van een rubber vloer? Bekijk onze keuzehulp pagina eens.