...
Kopers-bescherming
Uitstekend
4.64/5.00
Laden...

Hoe leg ik terrastegels?

Terrastegels zijn heel eenvoudig te installeren. Wel zijn er een aantal dingen om rekening mee te houden voor een optimaal resultaat. Als je onderstaande stappen volgt, kun je terrastegels heel eenvoudig zelf installeren.

Bekijk al onze rubber terrastegels

Stappenplan rubber terrastegels leggen

  1. Zorg allereerst voor een gladde en harde ondergrond. Denk aan gedrild zand, beton of een bestaande tegelvloer. Hoe egaler de ondervloer, hoe mooier het uiteindelijke resultaat.
  2. Bepaal of je de tegels in een bepaald verband wilt leggen. Dan moet je wellicht starten met halve tegels. Met een scherp stanleymes of zaag kun je de tegels op maat snijden. Ditzelfde geldt uiteraard voor de laatste rij tegels.
  3. Wij raden aan om tegels niet los te leggen. Maak je gebruik van tegels zonder puzzelsysteem of pen-/gat verbinding en wil je de tegels niet onderling verlijmen, gebruik dan opsluitbanden om verschuiven te voorkomen.
  4. Om rubber tegels vast te lijmen aan elkaar of aan de ondergrond, kun je gebruik maken van Polymeerkit. Om optimale hechting te garanderen, doe je dit niet bij extreem hoge of lage temperaturen en niet bij vochtig weer. De ideale verwerkingstemperatuur is +/- 20 graden Celsius. De tegels hebben dan minimaal last van krimp of uitzetten. Het voorjaar of najaar zijn dus de ideale periode om je terras aan te pakken.
  5. Tegels met puzzelsysteem of verbindingspennen zijn eenvoudig weer los te koppelen. Zo kun je ze verplaatsen en indien gewenst hergebruiken.

Rubber tegels kopen? Bekijk ons gehele assortiment rubber terrastegels.

Meer hulp nodig bij het kiezen van een rubber vloer? Bekijk onze keuzehulp pagina eens.