Geur rubber mat verwijderen

De geur van een rubbermat kan behoorlijk sterk zijn. Het is daarom meestal niet zo geschikt om binnenshuis te gebruiken. Tenzij je specifiek kiest voor een geurloze variant. Maar ook in je garage, in de auto of in de berging kan de geur van rubber erg overheersen. In dit artikel vind je de ultieme tip voor het verwijderen van deze geur.

Bekijk al onze rubber producten

Dé oplossing tegen de geur van rubber

In de loop der tijd verliest rubber vanzelf zijn penetrante geur. Zoek je een snelle oplossing om er vanaf te zijn? Gebruik dan (verdund) azijn! Azijn staat erom bekend nare geurtjes te compenseren. Echter heeft azijn zelf ook een erg sterke geur die door velen als onprettig wordt ervaren. Gelukkig vervliegt de geur van azijn snel. Zorg wel voor voldoende frisse lucht. Voer de behandeling dus niet uit in een afgesloten ruimte.

Smeer de rubber mat in met azijn en laat dit een tijdje inwerken. Vervolgens kan de mat worden afgespoeld, bijvoorbeeld met de tuinslang of hogedrukspuit. De geur van rubber is daarna zo goed als verdwenen. Mocht de geur toch nog te sterk zijn, dan kun je de behandeling herhalen.

Rubber matten of rubber op rol kopen? Bekijk ons gehele assortiment rubber vloeren.

Meer hulp nodig bij het kiezen van een rubber vloer? Bekijk onze keuzehulp pagina eens.